+90 242 324 3420

2023 Ev Dekorasyon Trendleri

2023, geçtiğimiz yıllarda pandemi salgını ve beraberinde gelen kısıtlamalar yüzünden hala gergin olan ruh halimizi geride bırakmak için yeni bir başlangıç sunuyor. Bu sene tasarım trendleri de dahil olmak üzere her şey çok daha coşkulu olacak!

Görünüşe göre çoğumuz pijama ve eşofmanlardan kurtulmaya ve hayatın akışına kendimizi kaptırmaya hazırız. 2022 tamamen sakinleştirici renk paletleri, geniş mobilyalar ve genel bir sükunet duygusuyla ilgiliydi. Halbuki 2023 parlak ve öne çıkan dekorasyon trendleriyle evlerimize de karakter katmamız gerektiğini hatırlatıyor.

Gri ve tonlarına elveda.
Söz sahibi iç mimarlar popüler gri iç mekan trendinin yavaş yavaş söndüğünü söylüyor. Genel olarak soğuk tonlarla birlikte gri iç mekanlar da kullanımdan kalkıyor ve yerine, daha fazla renk patlaması, sıcak tonlar ve vurgulu duvarlar geliyor.

Büyük aydınlatma armatürlerinin pratik olmadığı kanıtlandı.
Geçtiğimiz yıllarda aydınlatma armatürlerinin boyutu sürekli büyüdü ve çoğu zaman odaların ölçeğine uyum sağlayamadı. Bir avize, altındaki yemek masası kadar büyük olmamalı ve başınızı çarpacakmış gibi hissetmeden masaya yaklaşabilmelisiniz, öyle değil mi?

Yüzen raflar sökülecek.
Açık raf konsepti, insanlar açıklık hissi ve daha fazla saklama alanı yaratmaya çalışırken tasarım dünyasını kasıp kavurdu, ancak bu trend 2023’te sona erecek. Özellikle açık ev konseptinde üst üste yığılmış, açık rafların popülarite kazandığını gördük, ancak artık veda etmenin zamanı geldi. Daha uzun raflar her zaman birden fazla raftan daha iyi görünür çünkü daha düzgün ve daha az dağınık olurlar.

Modern-organik trendin popülaritesi azalacak.
Minimalizm, orta yüzyıl modern dekoru ve bohem tasarım tarzlarının bir karışımı olan ve modern-organik diye anılan tarz da 2023’te düşüşe geçecek. Modern organik, 2022’nin başlarında hızla yükselirken, popülaritesi 2023’te muhtemelen sert bir düşüş yaşayacak çünkü ev sahipleri, yeni yılda diğer evlere çok benzeyen iç mekanlardan kaçınmak istiyor. Herkes yine farklı olanın peşine düşecek.

Zellige-kiremit trendi yükselmeye devam edecek.
Özellikle sosyal medyada dikkat çeken ve zellige veya mozaik olarak bilinen Fas çini işleri trendinin haklı nedenlerle yükseleceği tahmin ediliyor. Sunduğu mükemmel kusurlu çekicilik, bu yıl daha noktalı bir versiyonla yükselişe devam ediyor. Kaba dokular ve zarif estetik, bir odada ek katmanlara ihtiyaç duymadan yükseltilmiş bir odak noktası yaratıyor.

Cesur renkler geri dönüş yapacak.
Uzun süredir doğal ve nötr tonlar tercih edilirken, 2023’te daha fazla renk görmeyi bekleyin! Özellikle duvardaki karamsar renkler, siz sofrayı kurmadan veya en sevdiğiniz kanepeye oturmadan önce doğru havayı yaratabilir. Ancak bu yıl, cesur renklerin tercih edildiği yastık ve kilim gibi aksesuarlar yine odaların başköşesindeki yerlerini bulacak.

Vurgulu duvarlar dikkat çekiyor.
2023’te daha fazla vurgulu duvarın mekanlara ifade ve cazibe katması bekleniyor. Benzersiz bir dokuya sahip bir aksan veya odanın geri kalanına benzer bir renkte duvar kağıdı seçin. Ahşap vurgulu bir duvar oluşturmak istiyorsanız, çatıyı kaldırdıkları için dikey çıtalar kullandığınızdan ve küçük alanların daha samimi ve geniş alanların daha davetkar hissettirdiğinden emin olun. Ayrıca, odaya girdiğinizde gördüğünüz ilk duvarı dekore etmenin her zaman en iyisi olduğunu unutmayın.

Modernist eğriler, 2023 için yeni ve sıcak bir trend.
İnsanlar boyut yaratmak için evlerinde genellikle daha fazla kıvrım kullanmayı tercih eder. Ve eşyaları bu yönde değiştirmeye çalıştıkça, düz çizgilerden uzaklaşıp daha modernist eğrilere doğru bir hareket ufukta görünüyor. Yuvarlak hatlı mobilyalar gibi tercihler, rüküş görünmeyen cesur bir stil sağlar. Tasarımcılar, ilginç şekiller ve boyutlar eklemek için dış duvarların etrafındaki kemerli kapıları ve kıvrımları tercih etmenizi öneriyor.

Kullanılmış ve eski mobilyalar kalıcı.
Vintage mobilyalar son yıllarda önemli bir sosyal medya trendi haline geldi ve iç mimarlar 2023’te daha fazlasını görmeye hazır olmamız gerektiğinin altını çiziyor. Eski veya antika mobilyalar satın almak, büyümeye devam eden bir trend olmanın yanı sıra evinize karakter katmanın da harika bir yolu.

e-bülten için kayıt olun


GAYRİMENKUL

Satılık

Kiralık

Harita Görünümü

© 2024 Grand Emlak Real Estate

Compare listings

Karşılaştırmak

Size özel gayrimenkullerimiz için Bilgilerinizi bırakın, en kısa sürede sizi arayalım !

Özel istekelrinizi bu alana belirtebilirsiniz